KORLOY | CARMON | VERTEX | TOS | SKODA

Koneistustyökalut Patrikainen

Ne paremman työkalut

MK-kartiot

MK-kartiot ovat yleisiä työkalunpitimiä, joita käytetään monissa eri koneistussovelluksissa. Ne ovat kartiomaisia kiinnitysjärjestelmiä, jotka mahdollistavat työkalujen vaihdon nopeasti ja helposti. MK-kartiot ovat erityisesti tarkoitettu käytettäväksi manuaalikoneissa, ja ne ovat yhteensopivia useiden eri valmistajien koneiden kanssa.

MK-kartiojärjestelmä perustuu kolmeen eri kokoon, jotka on merkitty MK1:ksi, MK2:ksi ja MK3:ksi. Jokainen koko vastaa tiettyä halkaisijan aluetta, jonka mukaan työkalujen koko määritellään. Esimerkiksi MK1-kartio on tarkoitettu käytettäväksi pienille työkaluille, kuten poranterille, kun taas MK3-kartio on suunniteltu suurten työkalujen, kuten jyrsintätyökalujen, käyttöön.

MK-kartiot ovat yleensä valmistettu teräksestä tai muusta kestävästä materiaalista, joka kestää käytön kulutusta. Ne kiinnitetään manuaalikoneen akseliin, joka sijaitsee koneen päässä, ja ne voidaan vaihtaa nopeasti ja helposti tarvittaessa.

MK-kartiojärjestelmällä on useita etuja muihin kiinnitysjärjestelmiin verrattuna. Ensinnäkin, kartiojärjestelmä tarjoaa suuren jäykkyyden, joka mahdollistaa tarkan koneistuksen monenlaisilla materiaaleilla. Lisäksi MK-kartiot ovat yhteensopivia useiden eri valmistajien koneiden kanssa, mikä mahdollistaa laajan valikoiman työkaluja käytettäväksi yhdessä järjestelmän kanssa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että MK-kartiot ovat tärkeitä työkalunpitimiä monille manuaalikoneille. Ne mahdollistavat nopean ja helposti työkalujen vaihdon ja parantavat koneistuksen tarkkuutta. MK-kartiot ovat myös erittäin kestäviä ja yhteensopivia useiden eri valmistajien koneiden kanssa, mikä tekee niistä monipuolisen ratkaisun monenlaisiin koneistustehtäviin.

Siirry sivun alkuun