KORLOY | CARMON | VERTEX | TOS | SKODA

Koneistustyökalut Patrikainen

Ne paremman työkalut

Kierrejyrsimet

Kierrejyrsimet ovat tärkeä työkalu metallintyöstössä, kun tarvitaan tarkkaa ja tasalaatuista kierrejyrsintää. Kierrejyrsimet voivat olla joko yksileikkuu- tai monileikkuri-jyrsimiä ja ne ovat yleisesti saatavilla eri kokoluokissa ja kierreprofiileissa.

Kierrejyrsimet on yleensä valmistettu kovametallista tai HSS-teräksestä, joka kestää kovaa kulutusta ja pystyy leikkaamaan tarkkoja kierteitä eri metallimateriaaleihin. Kierrejyrsintä voidaan käyttää esimerkiksi ruuvin kierteitykseen, muttereiden valmistukseen, laakeripesien kierretykseen tai muihin tarkkoihin jyrsintätöihin.

Kierrejyrsintä tapahtuu yleensä pyörivällä liikkeellä, joka leikkaa kappaleen materiaalia pois. Kierrejyrsimet voivat olla oikea- tai vasenkätisiä, riippuen tarvittavasta kierreprofiilista. Yksileikkuu-kierrejyrsimiä käytetään yleensä pienempien kappaleiden jyrsintään, kun taas monileikkuri-jyrsimet soveltuvat paremmin isompien kappaleiden jyrsintään.

Kierrejyrsintä voidaan suorittaa esimerkiksi sorvissa tai erikoiskierrejyrsinkoneissa. Jyrsintäprosessi vaatii erittäin tarkkaa säätöä ja työkalun asennus tulee tehdä huolellisesti. Lisäksi on tärkeää valita oikeanlainen kierrejyrsin kappaleen koon ja kierreprofiilin mukaan.

Kierrejyrsintä on tärkeä osa monia metallintyöstöprosesseja ja sen avulla voidaan tuottaa laadukkaita kierreosia eri käyttötarkoituksiin. On tärkeää valita oikea työkalu ja käyttää sitä oikein, jotta saavutetaan haluttu lopputulos.

Siirry sivun alkuun