KORLOY | CARMON | VERTEX | TOS | SKODA

Koneistustyökalut Patrikainen

Ne paremman työkalut

Kierteytys

Metallin kierteytys on tärkeä osa monia koneistusprosesseja, joissa käytetään kierteitä, kuten ruuvien ja pulttien valmistuksessa. Kierteytys tarkoittaa yksinkertaisesti kierteen leikkaamista metallikappaleeseen. Kierteytys on yksi yleisimmistä tavoista valmistaa kierteitä metallikappaleisiin, ja se voidaan suorittaa useilla eri tavoilla.

Yksi yleisimmistä kierteytystavoista on kierreporaus. Tämä tapahtuu poralla, joka on varustettu kierretyökalulla. Työkalu leikkaa kierteen kappaleeseen samalla kun pora poraa reikää. Tämä menetelmä on nopea ja tehokas tapa valmistaa kierteitä, mutta se vaatii erikoistyökalun.

Toinen tapa on käyttää kierrejyrsintää. Tämä tapahtuu jyrsimellä, joka on varustettu kierretyökalulla. Työkalu leikkaa kierteen kappaleeseen jyrsimällä sen pois. Tämä menetelmä on hitaampi kuin kierreporaus, mutta se on erittäin tarkka ja monimutkaisempia kierrettävien osien valmistamisessa usein välttämätön.

Kolmas tapa on kierretyökalujen käyttö. Näitä ovat esimerkiksi käsin käytettävät kierteityökalut ja CNC-ohjatut kierretyökalut. Kierretyökalut leikkaavat kierteen kappaleeseen kiertämällä työkalua. Tämä menetelmä on usein tarpeen, kun kierrettävän kappaleen muoto on monimutkaisempi tai kun tarkkuus on erittäin tärkeää.

Metallin kierteytys vaatii tarkkaa työskentelyä ja erikoistyökaluja, mutta se on tärkeä osa monia koneistusprosesseja. Oikealla tekniikalla ja työkaluilla varmistetaan, että kierteet ovat tarkkoja, luotettavia ja kestäviä.

Siirry sivun alkuun