KORLOY | CARMON | VERTEX | TOS | SKODA

Koneistustyökalut Patrikainen

Ne paremman työkalut

Manuaalikonekartiot

Manuaalikoneissa käytetään usein manuaalikonekartioita, jotka ovat erityisiä työkalunpitimiä, joiden avulla työkalut voidaan kiinnittää manuaalikoneeseen. DIN-2080 on standardi, joka määrittää tarkat mitat ja toleranssit manuaalikonekartioille, jotta ne ovat yhteensopivia eri valmistajien manuaalikoneiden kanssa.

Manuaalikonekartiot ovat yleensä kartiomuotoisia ja ne kiinnitetään manuaalikoneen tärkeimpään akseliin, joka sijaitsee koneen päässä. Kartiojärjestelmän avulla työkalut voidaan vaihtaa nopeasti ja helposti, mikä säästää aikaa ja parantaa tuottavuutta. Manuaalikonekartiot mahdollistavat myös työkalun käsin tapahtuvan vaihdon manuaalikoneessa.

DIN-2080-standardin mukaiset manuaalikonekartiot ovat yhteensopivia useiden eri valmistajien manuaalikoneiden kanssa. Kartioiden koot vaihtelevat 30:sta 50:een, ja ne ovat yhteensopivia eri tyyppisten työkalujen kanssa, kuten poranterien, jyrsintätyökalujen ja sorvaustyökalujen kanssa.

Manuaalikonekartiojärjestelmä tarjoaa myös muita etuja, kuten paremman jäykkyyden ja vähäisemmän taipuman kuin muut kiinnitysjärjestelmät. Tämä mahdollistaa tarkan ja tehokkaan koneistuksen monenlaisilla materiaaleilla.

Kokonaisuudessaan manuaalikonekartiot ovat tärkeä osa monien manuaalikoneiden toimivuutta. Standardoidut mitat ja toleranssit DIN-2080:n mukaisille manuaalikonekartioille takaavat yhteensopivuuden eri valmistajien koneiden kanssa, mikä helpottaa työkalujen vaihtoa ja parantaa koneistuksen tarkkuutta.

Siirry sivun alkuun