KORLOY | CARMON | VERTEX | TOS | SKODA

Koneistustyökalut Patrikainen

Ne paremman työkalut

Työntömitat

Työntömitat ovat tarkkoja mittalaitteita, joita käytetään yleisesti metallintyöstössä, koneenrakennuksessa ja muissa tarkkuutta vaativissa sovelluksissa. Työntömitoilla mitataan työkalujen, akselien, kappaleiden ja muiden osien mittoja. Ne ovat suunniteltu erityisesti pitkien, ohuiden kappaleiden mittaamiseen.

Työntömitat koostuvat kolmesta pääosasta: rungosta, mittapään asteikosta ja liukupään asteikosta. Mittapään asteikko on kiinteä ja se näyttää mittauksen alkupisteen, kun taas liukupään asteikko on liikutettava ja se näyttää mittauksen lopetuspisteen. Mittaustulos lasketaan vähentämällä mittapään asteikosta näkyvä luku liukupään asteikosta näkyvästä luvusta.

Työntömittojen tarkkuus voi olla jopa muutamia sadasosia millimetristä, mikä tekee niistä erittäin tarkkoja mittalaitteita. Tarkkuuden saavuttamiseksi työntömitat vaativat huolellista käsittelyä, oikeaa käyttöä ja asianmukaista huoltoa. Mittalaitteiden säännöllinen huolto ja kalibrointi ovat tärkeitä varmistamaan niiden tarkkuus ja toimivuus.

Työntömittoja on saatavilla eri pituisina ja kokoisina, ja niitä on saatavilla sekä digitaalisina että analogisina malleina. Digitaaliset työntömitat antavat nopeamman ja helpomman luku- ja tallennusmahdollisuuden, kun taas analogiset työntömitat ovat perinteisempää tyyliä ja tarjoavat yksinkertaisen mutta luotettavan mittausmahdollisuuden.

Työntömitat ovat tärkeitä mittalaitteita monissa sovelluksissa, joissa tarvitaan tarkkaa mittaus- ja tarkastustoimintoa. Oikeanlaisen työntömitan valitseminen riippuu käyttötarkoituksesta ja tarvittavasta tarkkuudesta. Mittalaitteiden huolto ja kalibrointi ovat myös tärkeitä varmistamaan työntömittojen optimaalinen suorituskyky.

Siirry sivun alkuun